Zorgen...

Ik moet jullie iets bekennen... Tja, hoe zal ik het vertellen..

Heb je dat programma van SBS6 "Je huis op orde" wel eens gezien?? Ik was op zoek naar wat gedachteloos vermaak toen ik in de KIJK-app dit programma tegen kwam. Ik ben daar op zijn zachtst gezegd een beetje bezorgd over.

Je ziet "het mens" dat aan het vervuilen is en dan denk je : tjee.....ze ziet er zo normaal uit, eigenlijk net als ik en je gelooft het niet. Tot ze dan het huis binnen gaan… Je ziet een huis dat helemaal tot aan de nok gevuld is met "troep". Het is opvallend dat al die mensen een HOBBY hebben, er staan bv veel boeken en hobbymaterialen. Ik denk dan stiekem...goh, ik heb ook zoveel boeken….Dan zie je al die dozen en dan denk je : oh jee...ik heb ook van die dozen ! Allee, het zijn er geen 70, dat niet, maar ik heb toch in alle hoeken en gaatjes deuskes staan hoor, meestal zijn ze wat netter (de firma Curver is door mij groot geworden)

Ik heb behalve lapjeskasten ook dozen voor batiks, homespun, kerstlapjes, romantische bloemen, huizenstoffen, plaatjesstoffen, dozen met als thema: kleur, scraps, friemels en nog kleinere friemels en ik weet niet wat allemaal nog meer voor categorieën die ooit verzonnen heb…

Vervolgens zie je allemaal hobby spullen waar ze "op dat moment niet zo mee bezig zijn" en dan denk ik aan die tientallen freubelhobby’s waar ik een complete uitrusting voor heb liggen, even niks mee doe, maar die ik al jaren aan het ''verleggen'' ben... ONDER een kastje, of TUSSEN die 2 kasten en ACHTERIN die kast....en een die het altijd goed doet: BOVENOP de kast (tot het plafond bereikt is!) De verf is allang uitgedreugd, het papier vergeeld, de tijdschriften beginnen al te krullen, het borduurtje is al lang uit de mode, maar weggooien ho maar.... een van die hobby’s is "fruitmandjes van brooddeeg maken" Ken je het nog ? Ik heb appelsteeltjes tot 2045 als het moet en niet te vergeten de druivenkrullen en appelpitjes voor de open appeltjes.... WAT DENK IK EIGENLIJK ALS IK DAT ALLEMAAL BEWAAR ??

Dan zie je zo'n mens snotteren bij al die dingen die zoveel emo waarde hebben en dan flitsen er wel 10 prullen voorbij die dat voor mij ook hebben !

En weet je wat nou het ergste is ?? Ik heb gisteren een nieuwe Curverbox aangeschaft !!! Voor al m'n afgesneden repen té mooie stof die ik in m'n atelier binnen kreeg en toch zéker veilig wilde stellen voor ... uhh.. DE TOEKOMST ???

Laat ik er maar niet omheen draaien.... IK BEN AAN HET VERVUILEN… z-u-c-h-t…

Reactie plaatsen

Reacties

Hadewig Huybens
6 maanden geleden

Alle creatievelingen hebben materiaal nodig hé. En we hebben voorraad nodig om net dit of dat te maken waar we op dat moment inspiratie voor hebben. Laat ons maar gelukkig zijn, plannen maken, een werk afmaken.......