D'n appelflap...

Omdat ik in het atelier regelmatig quiltvriendinnen ontvang (zo noem ik de bee-gangers altijd, want zo voelt het ook), zorg ik natuurlijk altijd voor wat lekkers bij de thee/koffie... Na veel experimenten met baksels (oh help), kwam ik er achter dat ze bij onze supermarkt heerlijke appelflappen verkopen en dat mij dat een stuk minder energie kost in de keuken! Ik ga dus regelmatig op APPELFLAP-EXPEDITIE en die taak neem ik zéér serieus !

Reeds een dag van te voren scan ik in de super de hoeveelheid flappen die vooruit gebakken zijn, om te voorkomen dat ik die flappen de dag erna koop. Zo'n meiske heeft zich namelijk eens versproken... de dag erna worden ze dan gestickerd met de datum van de nieuwe dag, dat moeten we niet willen natuurlijk, dan heb je oude flappen!  De flap moet van de allerhoogste kwaliteit zijn, lekker gevuld en krakend vers !  Dus ik ga niet te vroeg in de ochtend... daarbij tel ik ook nog de tijd die zo'n flap nodig heeft om af te koelen, want een warme flap is wel lekker, maar niet als ie dan nog in 'n deuske moet en mee naar huis moet reizen ! Ons Pietje (mijn man) heeft wel eens een dozijn warme flappen in laten pakken, het leek wel of ie er onderweg bovenop gezeten had -> compleet ingezakt van de warmte ! Het krakend verse kapje kun je dan wel shaken...

Wij hebben inmiddels in het dorp een ware appelflapoorlog. Het begon bij super nr1, die op zaterdag een kraampje bij de ingang zet om appelflappen te verkopen in de aanbieding. De eigenaar staat daar dan altijd in de buurt heel lief naar je te lachen, om je vervolgens snel de winkel binnen te smoezen... Super nr2 dacht: dat kan ik ook, die heeft inmiddels ook een kraampje in de hal. Die flappen zijn óók in de aanbieding, waarop super nr 1 nu ook de flappen doordeweeks in de aanbieding heeft! Daar maken we in het atelier natuurlijk dankbaar gebruik van ;-) De volgende stap in de suikeroorlog was de uitbreiding: behalve appelflappen worden er nu ook kersen en abrikozenflappen verkocht. En wat denk je van donuts, roompuddingbroodjes en van die grote dikke chocoladechipkoeken... alles krakend vers en in de aanbieding...

WAT DOEN ZE EEN MENS TOCH AAN HÈ...

Reactie plaatsen

Reacties

Wilma Oud
2 jaar geleden

geweldig, wat een leuk verhaal.